22 Απριλίου 2015

Το chocamole στο graffito!


Graffito, η healthy στάση στη Σόλωνος 09/02/2015

Το Graffito γεννήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη, άρα μπορεί και να το έχετε ήδη επισκεφτεί. Αν όχι, σας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Αν ανηφορίζεις τη Σόλωνος -όπως εγώ εκείνη τη μέρα-, πέφτεις πάνω σ' ένα κομψό καφέ με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και open βιτρίνα γλυκών που σε κάνει απαραίτητα να σταθείς.

http://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2504674/graffito.jpg

Προχωράς στο εσωτερικό κι ενώ χαζεύεις τη μπάρα με τους χυμούς και τις υπέροχα φωτισμένες βιτρίνες με επιλεγμένα προϊόντα για το σπίτι, ανακαλύπτεις ότι ο χώρος… έχει συνέχεια, και μάλιστα απρόβλεπτη: ακολουθεί μια σάλα σε παλ χρώματα, που θα ήθελες να τη μεταφέρεις περίπου όπως είναι στο σπίτι σου, με έπιπλα, ρούχα, φυτικά καλλυντικά, ιδιαίτερα διακοσμητικά, ένα σωρό ενδιαφέροντα κομμάτια για το σπίτι και τη γκαρνταρόμπα, επιλεγμένα με γούστο και καθόλου κοινά. Το θέμα συνεχίζεται σε δυο ορόφους. Εδώ έχουμε, λοιπόν, ένα γνήσιο concept store, από εκείνα που σπανίζουν στη χώρα μας, με πολύ ενδιαφέρον.



Αλλά ας μείνουμε στο καφέ: το Graffito προσφέρει γεύσεις με άποψη, που συνοψίζεται στη λέξη healthy. Οι "ενεργειακοί" χυμοί είναι μελετημένοι στη λεπτομέρεια (γίνονται σε αποχυμωτή αργής περιστροφής που μειώνει την οξείδωση και διατηρεί ό,τι πρέπει από φρούτα και λαχανικά), όλα τα γλυκά παρασκευάζονται αποκλειστικά με φυτικά προϊόντα και δεν ψήνονται (είναι vegan και ωμοφαγικά), και, βέβαια, δεν περιέχουν γλουτένη. Η συμπαθέστατη δημιουργός τους, Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη, μου εξηγεί την ενδιαφέρουσα σύνθεσή τους -που στηρίζεται κυρίως στα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι αγαύης και το μέλι- καθώς δοκιμάζω. Ένα διαφορετικό και πολύ νόστιμο carrot cake, για παράδειγμα, έχει στη βάση του μια στρώση από μείγμα αμύγδαλου και χουρμάδων, από πάνω ένα μείγμα καρότου με κάσιους και χουρμάδες, ενώ το λευκό γκλάσο γίνεται με κρέμα κάσιους και λεμόνι. Η γοητευτική κρέμα-μους "σοκολάτα-πορτοκάλι" γίνεται με κακάο Valrhona, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ξηρά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Πολύ καλή και η lemon pie, υπέροχη γεύση η μόκα, με καφέ εσπρέσσο (τα ατομικά γλυκά 3,80€ και 3,30 για take away).


http://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2504674/graffito5.jpg



 

http://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2504674/graffito6.jpg



Υπάρχουν όμως και προϊόντα που θ' αγοράσεις για το σπίτι, λίγα και καλά. Μια ματιά στα ράφια δεν αφήνει αμφιβολία για την προσεκτική επιλογή. Ξεχώρισα τη συλλογή από τα ροφήματα με αρωματικά βότανα της Anassa, οι εκλεκτοί καφέδες Kudu, το premium ελαιόλαδο Timion, τα νόστιμα και υγιεινά Kale chips, τα ελληνικά λικέρ Roots … και οι προτάσεις πληθαίνουν σιγά-σιγά. Το εγχείρημα ανήκει στον επιχειρηματία Κωνσταντή Ροκόφυλλο, που δείχνει εδώ να παραγματοποιεί κάτι που πραγματικά του αρέσει. Στο Graffito γίνονται συχνά εκδηλώσεις με παραγωγούς προϊόντων και γευσιγνωσίες (ενημερώνεστε από το facebook). Εμείς, πάντως, όταν περνάμε λέμε να κάνουμε πάντα μια στάση σ' αυτό το χώρο για καφέ, χυμό ή χάζι, αλλά κυρίως για την πολύ θετική αύρα που αποπνέει.

Graffito, Σόλωνος 34 τηλ. 210 3608936

 

 




Ντίνα Γκρουμούτη dgroumouti@athinorama.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου