3 Απριλίου 2012

Πεντανόστιμα Ωμοφαγικά Brownies!


Σκέφτηκα να δώσω μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ωμοφαγικά brownies. Τα συστατικά είναι καρύδια, καρύδα, μέλι, ωμό κακάο ή χαρουπάλευρο και η αναλογία για να την θυμόσαστε εύκολα είναι 3:2:1:0,5.
Αναλυτικά:

3 cups καρύδια
2 cups καρύδα
1 cup  μέλι
1/2 cup ωμό κακάο ή ωμό χαρουπάλευρο.

Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αλέθουμε για 1' ακόμα, ώστε να αποχτήσει το καρύδι μια βουτυρένια υφή (Προσοχή όμως μην το παρακάνουμε γιατί μετά το brownie θα βγάζει μια υπερβολική λαδίλα που δεν μου αρέσει προσωπικά).

Βάζουμε σε ένα μπώλ την καρύδα και το ωμό κακάο ή χαρουπάλευρο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το καρύδι και ανακατεύουμε με το χέρι καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το πιέζουμε να γίνει επίπεδο στο πάχος που θέλουμε.
Σκεπάζουμε το πυρέξ  με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια, γιατί αυτό το γλυκό είναι τόσο χορταστικό και θρεπτικό που μια μπουκιά μόνο φτάνει...



6 σχόλια:

  1. Πολύ ευτυχής για την ηλεκτρονική αυτή γνωριμία! Σαν να βρήκα την έμπνευση που χρειαζόμουν για να συνεχίσω ότι άφησα στη μέση! Κάναμε οικογενειακώς gaps για 3 μήνες και υποοτροπιάσαμε για τις γιορτές. Λατρεύω επίσης τη ζαχαροπλαστική και μου έλειψε πολύ το προηγούμενο διάστημα. Πολύ περισσότερο από τη ζάχαρη και το αλεύρι! Τα γλυκά σου φαίνονται υπέροχα και πραγματοποιήσιμα!!! Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη! Ευχαριστώ πολύ για το μοίρασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τον ενθουσιασμό σου!!!! Είδα το blog σου και πολύ μου άρεσε,πάντως αν ξεκινήσεις ωμοφαγία θα αδυνατίσεις σίγουρα, γρήγορα, ανώδυνα και υγιεινά (αν και δεν έχω τσεκάρει αν το χρειάζεσαι):))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!!Ένα έχω να πω: Συγχαρητήρια! Ειλικρινά! Πάρα πολύ καλή δουλειά, με απίστευτα πράγματα, φαίνονται πεντανόστιμα και σίγουρα είναι. Σε βρήκα ψάχνοντας συνταγές με χαρουπάλευρο και καρύδα..και έχεις πάρα πολύ ωραία πράγματα!Keep up the amazing work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρήκα λόγο να μπω στην κουζίνα και να πειραματιστώ...
    να ρωτήσω στη συνταγή για τα ωμοφαγικα brownies όταν λες καρύδα εννοείς τρίμμα ή βούτυρο?
    αρχίζω τις γλυκομαγειρικές για να καταλάβουμε εγώ κι οι φίλοι μου τι εστι γλυκό! ελπίζω να τα καταφέρω. σ'ευχαριστούμε τόσο
    μυρτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα! Κι εγώ αυτό θέλω να ρωτήσω... φρέσκια καρύδα τριμμένη ή βούτυρο/λάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταπλικτικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή