11 Ιανουαρίου 2012

Raw Marzipan ή Ωμή Αμυγδαλόπαστα!



                     
Μικρή όταν ζούσα στην Γερμανία η αγαπημένη μου σοκολάτα ήταν η Ritter Sport με γέμιση Marzipan ή αλλιώς αμυγδαλόπαστα! Προχθές λοιπόν που πήγα στο βιολογικό κατάστημα για κάποια ψώνια, στεκόμουν στο ταμείο για να πληρώσω και είδα μια λαχταριστή, τεράστια σοκολάτα με γέμιση αμυγδαλόπαστας.

Ήθελα να την αρπάξω και να την φάω, αλλά συγκρατήθηκα. Όπως κάνω πάντα άρχισα να διαβάζω τα συστατικά που περιέχει και δεν μου άρεσαν καθόλου. Γιατί τα απλά τα κάνουν πάντα τόσο πολύπλοκα? Ε, ναι λοιπόν το να φτιάξεις αμυγδαλόπαστα και μάλιστα ωμή είναι εύκολη υπόθεση και απαιτούνται μόνο 3 υλικά: ωμά και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, μέλι και φυσικό εκχύλισμα πικραμύγδαλου. Τα αμύγδαλα τα μούλιασα όλο το βράδυ για να ξεφλουδίζονται εύκολα και αφού τα ξεφλούδισα τα έβαλα στον αφυγραντή  για να στεγνώσουν.


1. Μούλιασμα

2. Ξεφλούδισμα
3. Αφύγρανση
Οι αναλογίες είναι οι εξής: 
2 + 3/4 cup αμύγδαλα,
2/3 cup μέλι,              
2 t φυσικό εκχύλισμα πικραμύγδαλου.
 
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Επιμένουμε λίγο να βγει  το βούτυρο του αμυγδάλου. Προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα και ξαναχτυπάμε. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό!





Βάζουμε την αμυγδαλόπαστα στο ψυγείο για 20 λεπτά και στην συνέχεια φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.



Εγώ έφτιαξα δύο παραλλαγές, η μία σκέτη και η άλλη με επικάλυψη ωμής σοκολάτας. Τα σκέτα μπαλάκια τα πάτησα ελαφρά και έβαλα για διακόσμηση λίγα Goji  Berries ή αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε σκούρο λιναρόσπορο.


Για την επικάλυψη της σοκολάτας έφτιαξα ένα μίγμα από:


1 cup λιωμένο βούτυρο κακάο
3/4 cup αγάβη
1 1/2 cups σκόνη κακάο
λίγο θαλασσινό αλάτι.


Σε αυτό το μίγμα βούτηξα ένα-ένα τα μπαλάκια και αφού τα φωτογράφησα, έκατσα στον καναπέ μου για να τα απολαύσω!



3 σχόλια:

  1. Θεϊκό, η αμυγδαλόπαστα είναι η αδυναμία μου. Λοιπόν, σου κάνω από τώρα την πρώτη παραγγελία, φέρ' την από τις αδελφές Καρατζά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε τι αναλογία το βούτυρο με το κακάο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή