22 Οκτωβρίου 2010

Granola ή στη γλώσσα μας Rawnola!

Πάντα μου άρεσε να τρώω για πρωινό δημητριακά με γάλα. Όταν ξεκίνησα την ωμοφαγία σταμάτησα αυτή την συνήθεια που αποδείχτηκε ότι είναι και επικίνδυνη για την υγεία μια και τα γνωστά δημητριακά που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για τοξικές ουσίες, μεταλλαγμένα, πολύ ζάχαρη.

Μετά ανακάλυψα την Granola και το αμυγδαλόγαλο!!!


Η Granola είναι τραγανές μπουκίτσες από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα που αφυδατώνονται στον αφυγραντή σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 41 C έτσι ώστε να μην καταστρέφονται τα ένζυμα και τα θρεπτικά συστατικά.

Πιο συγκεκριμένα ανακατεύω αμύγδαλα, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σταφίδες, κράνμπερυς, χουρμάδες, μέλι,μήλο, κανέλα και φυσική βανίλια. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μουλιάζονται από βραδύς για καλύτερη πέψη.

Τρώγονται μέσα σε αμυγδαλόγαλο ή σαν σνάκ όλη μέρα!








1 σχόλιο: