26 Ιουλίου 2012

Κρέπα βερύκοκου με κρέμα καρύδας και φρέσκα φρούτα!

Είχα αγοράσει πολλά βερύκοκα από τη βιολογική λαική και δεν ήξερα τι να τα κάνω, μια και αυτή την εποχή χαλάνε γρήγορα. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω κρέπες από βερύκοκο! Το μόνο που μπορώ να πω είναι:  φανταστικές!!!!  Η κρέπα έχει μια γλυκόξινη γεύση που λιώνει στο στόμα και η κρέμα είναι πολύ ελαφριά, αφού απουσιάζουν οι ξηροί καρποί. Το μόνο άσχημο είναι ότι γενικά αυτοσχεδίασα και δεν κράτησα ακριβώς ποσότητες και αναλογίες. Θα το επαναλάβω όμως σύντομα και θα τα σημειώσω αυτή τη φορά!


 Για να φτιάξω την κρέπα έβαλα τα βερύκοκα στο μπλέντερ μαζί με λίγο μέλι και τα χτύπησα μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Αυτή τη σάλτσα την έβαλα πάνω σε ένα φύλο Τeflex του αφυγραντή και την άφησα εκείνα . Ενναλακτικά τώρα που είναι καλοκαίρι και ο ήλιος καίει μπορείτε να την βάλετε και σε ένα αντικολλητικό φύλλο και να το βγάλετε στον ήλιο.
Για την κρέμα χτύπησα στο μπλέντερ τη σάρκα μιας φρέσκιας ταυλανδέζικης καρύδας με γάλα καρύδας, λίγο βούτυρο καρύδας, μέλι, λεκιθίνη μη γενετικά τροποποιημένη (για να είμαι σίγουρη ότι θα πήξει) και λίγη φυσικά βανίλια.Έκοψα σε μικρά κομμάτια και μερικά βερύκοκα, νεκταρίνια και βανίλιες και τα ανέμειξα με λίγο μέλι πριν τα βάλω στον αφυγραντή ή στον ήλιο για να μαλακώσουν λίγο. Σύντομα θα έχω και ακριβείς ποσότητες!


1 σχόλιο:

  1. Μικρή βόλτα στο φεγγάρι με ένα πορτοκαλί πύραυλο !

    Και ΝΑΙ !
    Χτες είχαμε την εμπειρία !
    Και ήταν η πρώτη φορά !
    Γιατί πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις μια γεύση όταν στην κυριολεξία σε απογειώνει !
    Και χτες βράδυ η Αλεξάνδρα ήταν φοβερή πιλότος…ο Άρμστρονγκ* της γεύσης !
    Με την πρώτη κιόλας δαγκωματιά καταλάβαινες ότι η δημιουργός αγαπά αυτό που κάνει !
    Με τις επόμενες … τα ξέχναγες όλα !
    Και όποιος αγαπά αυτό που κάνει το κάνει καλά !
    Ευχαριστούμε «αδερφούλα» μου !

    *Ο Νηλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969.

    ΑπάντησηΔιαγραφή