31 Αυγούστου 2012

Παγωτό αβοκάντο-λάιμ...στο λεπτό!


Απίστευτο! Τόσα χρόνια στην ωμοφαγία, τόσα αβοκάντο έχω φάει με διάφορους τρόπους, πώς και δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω και παγωτό με αβοκάντο? Λοιπόν το επιχείρησα και το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!!!
Το παγωτό έχει μια τέλεια μαστιχωτή υφή, δεν κρυσταλλώνει και το κυριότερο δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Έβαλα και λάιμ που μου αρέσει και η γεύση του αβοκάντο δεν φαινόταν καθόλου.

θα χρειαστούμε :

2 κούπες ώριμα αβοκάντο λιωμένα
1/2  κούπα χυμό λάιμ
2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ
3/4 της κούπας μέλι ή αγάβη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
λίγο θαλασσινό αλάτι


Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Τοποθετούμε το μίγμα  μέσα σε ένα γυάλινο τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 3-4 ώρες το παγωτό μας θα είναι έτοιμο, χωρίς συνεχές ανακάτεμα και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής!

Κοιτάξτε τι τέλεια υφή έχει! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!



3 σχόλια:

  1. Γεια σου!!! Ωραίο blogaki!! θα το δοκιμάσω σίγουρα το παγωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ!!!!! Ναι,να το δοκιμάσεις είναι τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιο φαινεται !
    Συγχαρητηρια και για το Ιστολογιο σου !
    Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή