29 Απριλίου 2012

Υγιεινό γλυκό με αβοκάντο και κακάο!!!


Τo chocamole είναι το αγαπημένο μου γλυκό και αυτό γιατί η κρέμα σοκολάτας δεν περιέχει ίχνος ξηρού καρπού και ελαίου. Η κρεμώδης υφή της σοκολάτας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο λίπος του αβοκάντο (88% περιεκτικότητα). Δεν τρομάζουμε όμως, γιατί πρόκειται για ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, με κύριο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ. Επιπλέον αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου και φυτικών ινών.
Και ακούστε και αυτό: το αβοκάντο έχει εξαιρετική αντικαρκινική δράση, είναι ευεργετικό για την καρδιά και αντιφλεγμονώδες...

Σας δίνω λοιπόν την συνταγή, η οποία είναι πανεύκολη κα γρήγορη αρκεί βέβαια τα αβοκάντο να είναι ώριμα.

Για τη Βάση
150 γρ αμύγδαλα ωμά
  60 γρ χουρμάδες
1 κουτ. γλυκού σκόνη φυσικής βανίλιας 

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε, προσέχουμε όμως να μην γίνουν σκόνη. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα, τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα. Προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου και την φυσική βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Θα πρέπει όταν πιέζουμε το μίγμα με τα δάχτυλα να κολλάει.
Βάζουμε το μίγμα στη βάση ενός τσερκιού 18 εκ πατώντας το ελαφρά με τα δάχτυλα και μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας
770 γρ καθαρισμένα αβοκάντο
300 γρ μέλι ή σιρόπι αγάβης
100 γρ σκόνη κακάο ωμό
3 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
λίγο θαλασσινό αλάτι

Χτυπάμε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν μια κρέμα και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την βάση, σκεπάζουμε με μια διαφανή ταινία και το βάζουμε στο ψυγείο. Τρώγεται μετά από 2 – 3 ώρες.

Να και μια άλλη εκδοχή όπου έχω φτιάξει με τη βάση μια φωλιά και έχω βάλει μέσα την κρέμα σοκολάτας.





2 σχόλια:

  1. Έχω μία ερώτηση. Άντε και το έφτιαξα αυτό, το θέμα είναι, πως να ΜΗΝ το φάω μονοκοπανιά; Τον υπολογιστή κοντεύω να δαγκώσω!! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.lovecooking.gr/syntages/zaxaroplastiki/sokolates/7499-ygieino-glyko-me-abokanto-kai-kakao

    ΑπάντησηΔιαγραφή